Terug

Wat is hypnotherapie?

Sacha

Wat is hypnotherapie? En is hypnotherapie hetzelfde als hypnose? Als ik een serieuze hypnotherapeut zoek waaraan moet die dan voldoen?


1 Antwoord

Antwoord van Praktijk Mental Balance

In essentie is therapeutische hypnose een vorm van psychotherapie, waarbij de therapeut de cliënt technieken aanreikt om in een staat van veranderd bewustzijn (trance) te komen, waarbij u in contact kunt komen met onbewuste gevoelens en overtuigingen. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten worden verkregen, die u op eigen wijze zult toepassen in het dagelijks leven en waardoor gewenste doelen beter kunnen worden verwezenlijkt.

 

Hypnotherapie is een vorm van therapie voor de behandeling van klachten van psychische of psychosomatische aard, waarbij gebruik wordt gemaakt van hypnose. Hypnose of trance is een toestand waarin u zich richt op uw innerlijke werkelijkheid (onbewuste) en u zich losmaakt van de uitwendige omgeving. In hypnotherapie is hypnose nooit een doel op zich, maar een bewustzijnstoestand om contact te maken met onbewuste gevoelens en overtuigingen . Hierdoor verkrijgt u nieuwe inzichten waardoor klachten verminderen of verdwijnen en u doelen in uw leven beter kunt verwezenlijken.

Ik ben erkend Register-therapeut (lidnr. 13042 van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en Licentienummer 523441 van de Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg (SRBAG)). Ik neem geregeld deel aan intervisie met vakgenoten en volg voortdurend bijscholing om moderne effectieve technieken in de psychotherapie te kunnen toepassen.

Dr. Fons de Vries 
Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL  Amersfoort
Tel. 033 - 470.23.21