Terug

Waarom trek ik altijd 'foute' mannen aan?

Sabine

Het is misschien een klassiek probleem. Ik ben een succesvolle carrièrevrouw die doelen in haar leven weet te bereiken. Helaas schijn ik in de liefde niet zo succelvol te zijn. Ik trek altijd de verkeerde mannen aan. Wat zou de psychologische redenen kunnen zijn? Wie heeft speifieke therapeutisch kennis en ervaring met partnerkeuzeproblemen?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik denk dat partner keuze eerder een onbewuste keuze is dan een bewuste! Bij partnerkeuze kijken we onbewust naar karaktereigenschappen die we in onze vroege jeugd al hebben leren kennen en die dus bekend en 'velig' zijn. Het heeft te maken eigenschappen van onze opvoeders die een belangrijke rol hebben gespeeld in onze vroege jeugd. Let maar eens op of je eigenachappen van je partner herkent in een van je ouders of ander belangrijke figuren.


Antwoord van Praktijk Mental Balance

Beste Sabine,

 

Het aantrekken van een partner die niet bij je past is een veelvoorkomend probleem. Zowel mannen als vrouwen die vaak heel succesvol zijn in andere zaken in het leven, zijn vaak niet bedreven in het vinden van een passende partner.


Ik sluit mij aan bij bovenstaande collega dat partnerkeuzes vaak meer op onbewust dan op bewust niveau plaatsvinden. Onverwerkte trauma's en conflicten die een juiste partnerkeuze verstoren liggen vaak diep en ontoegankelijk in het onbewuste. Hypnotherapie is een therapievorm om contact te maken met het onbewuste, waarbij trauma's, conflicten en overtuigingen uit het verleden getransformeerd kunnen worden tot bruikbaardere strategieën.


Ik heb een studie verricht naar partnerkeuze-problemen: 'Partnerkeuzeproblemen en hypnotherapie - door hypnotherapie tot de juiste partnerkeuze' .  De studie is o.a. gepubliceerd als gratis  e-Book, dat je gratis kunt downloaden op de homepage van www.mentalbalance.nl. Ik zou zeggen ga het gratis downloaden, want er staan bruikbare tips in. Natuurlijk mag je mij ook mailen of bellen.

Hartelijke groet,

Fons de Vries
Praktijk Mental Balance
Darthuizerberg 49
3825 BL  Amersfoort
033 - 470.23.21
www.mentalbalance.nl