Sprankel Therapie


De Ruyterlaan 1 3843 EB Harderwijk
0629657449 Klik om te bellen

Over Sprankel Therapie

Psycholoog van Sprankel Therapie in Harderwijk

 

Ik ben Titia Wijbenga, psycholoog, kindertherapeut en relatietherapeut van Sprankel Therapie in Harderwijk. Door middel van psychotherapie, relatietherapie en EMDR begeleid ik kinderen en volwassenen om problemen te doorbreken en met meer kracht en vertrouwen verder te gaan.

 

Bij een groot aantal zorgverzekeraars zijn er vergoedingsmogelijkheden (aanvullende verzekering) voor de behandeling.

 

Therapie en coaching voor volwassenen

Ik bied relatietherapie, psychotherapie of coaching voor volwassenen. Problemen kunnen samenhangen met je partner, privéleven of werk. Misschien heb je weinig zelfvertrouwen of last van depressie, boosheid of angst. Het kan zijn dat je veel stress ervaart of dat je relatie vastloopt.

 

Ik help je om gebeurtenissen te verwerken en om je weer goed in je vel te voelen. Zodat je je weer kunt ontspannen en meer balans ervaart. Ook kunnen jij en je partner werken aan een effectievere communicatie en aan meer inzicht in de patronen binnen jullie relatie.

 

Als psycholoog in Harderwijk ben ik gespecialiseerd in behandeling van angst en trauma, als nodig met hulp van EMDR. Andere specialisaties zijn kind en echtscheiding en hoog gevoeligheid.

 

 

Kindertherapie in Harderwijk

Ik geef effectieve en kortdurende psychotherapie aan kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Alle kinderen zijn uniek en verdienen het om op de meest passende manier geholpen te worden.

 

De kindertherapie bestaat uit speelse kindersessies en oudergesprekken waarbij de opvoeding, de school en het gezin aan bod komen. Kinderen vinden het meestal leuk om te komen en voelen zich gehoord.

 

Naast speltherapie bestaat de therapie uit interventies voor ontspannen, meer voelen, ervaren en zelfvertrouwen. Nauwe samenwerking met ouders en eventueel school vind ik in de kindertherapie erg belangrijk, zodat we er gezamenlijk voor zorgen dat het weer goed gaat met je kind.

 

 

EMDR

Door een schokkende ervaring in het verleden kun je soms nog steeds paniekreacties krijgen. Misschien heb je een ongeluk meegemaakt of nare ervaringen gehad met artsen, geweld of de dood.

 

EMDR is een korte, effectieve behandeling van een trauma. Als psycholoog zet ik EMDR in als mensen met veel angst en paniek reageren op dagelijkse situaties. Daarvoor hoeven we niet al te veel over de ervaring zelf te praten.

 

Relatietherapie

Een relatie vergt onderhoud. Het dagelijks leven zit vol verleidingen die ons dat doen vergeten. Het gevoel kan verdwijnen. Misschien hebben jullie vaak ruzie of wil je de communicatie verbeteren.

Vaak is het nodig om elkaar opnieuw te leren kennen en weer vertrouwen op te bouwen. Dit zijn vragen waarmee mensen bij mij in relatietherapie komen.

Ik help jullie om zaken naar elkaar uit te spreken, de onderlinge communicatie te verbeteren en relatiepatronen te doorbreken. Ook levert het inzicht op en kan jullie wens voor de toekomst helder worden.

Foto's

Titia Wijbenga, psycholoog voor kinderen en volwassenen

Sprankel Therapie in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Eft
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Onverklaarbare klachten
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Ademhalingsoefeningen
Geleide fantasie
Gesprekken
Lichaamstaal
Speltherapie

Onze locatie

Sprankel Therapie


De Ruyterlaan 1 3843 EB Harderwijk
0629657449 Klik om te bellen