Speltherapie Louter Goud


Lübeckweg 2 9723 HE Groningen
0627230830 Klik om te bellen

Over Speltherapie Louter Goud

Is je kind bang, dwars of verdrietig, heeft woedeaanvallen of trekt zich terug? 

Speltherapie kan helpen! Vaak hebben kinderen de woorden nog niet om te vertellen wat ze dwarszit. Via het spelen kan je kind wel laten zien waar het mee worstelt. Spel is niet echt. Dat maakt dat kinderen veilig kunnen oefenen met nieuw gedrag. Omdat we alsof doen hoeven ze tijdens het spelen geen rekening te houden met eventuele gevolgen. 

En het fijne is: kinderen vinden het meestal leuk. Ze hebben elke week weer zin om te gaan. De ervaring leert dat kinderen aan het eind van speltherapie positiever over zichzelf denken, beter zijn in het uiten en beheersen van gevoelens, beter contact maken, onderhandelen, samenspelen, luisteren, voor zich zelf opkomen. The Association for Play Therapy heeft verschillende onderzoeken op een rijtje gezet en benoemt o.a. verminderd storend danwel internaliserend gedrag, verbeterde leerresultaten, relaties en zelfbeeld.

Ik heb een contract met de RIGG. Dat betekent dat je de therapie in veel gevallen niet zelf hoeft te betalen. Informeer bij de huisarts/ POH, ondersteuner jeugd en gezin of het wijkteam of dit iets voor jou kind is en of je in aanmerking kan komen voor vergoeding. 

Ook geschikt bij: 

pesten

driftbuien

rouwverwerking

geen vriendjes en dat wel willen

een broertje of zusje met moeilijk verstaanbaar gedrag (de andere kinderen in het gezin kunnen daar vaak wel wat hulp bij gebruiken)

jaloezie / moeite met / jaloers op nieuw broertje of zusje

na een ingrijpende gebeurtenis (ongeluk, ziekte, overlijden)

Foto's

Speltherapie Louter Goud in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Begeleiding bij ziekte in het gezin
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Onverklaarbare klachten
Rouwverwerking
Zijnsoriëntatie

Werkvormen

Speltherapie

Onze locatie

Speltherapie Louter Goud


Lübeckweg 2 9723 HE Groningen
0627230830 Klik om te bellen