Speltherapie de Speelvijver


Varsenerdijk 3 7731 PX Ommen
06 27902144 Klik om te bellen

Over Speltherapie de Speelvijver

Speltherapie de Speelvijver helpt kinderen die niet lekker in hun vel zitten of die iets ingrijpends hebben mee gemaakt.

Spel is de taal van kinderen. Voor kinderen is spelen een natuurlijke manier om de wereld te ontdekken, om gevoelens te uiten en te verwerken. Kinderen vinden het vaak moeilijk om te praten over hun problemen. Wat kinderen niet kunnen uitspreken, kunnen zij wel in spel laten zien. Zij kunnen ervaringen uitspelen, nieuw gedrag uitproberen en oplossingen bedenken voor lastige situaties. Zij verwerken hun ervaringen door te spelen. Hierdoor leert het kind zichzelf steeds beter kennen en krijgt het weer vertrouwen in zichzelf. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen tijdens de therapie een plek krijgen waardoor het kind weer verder kan. Het kind komt weer in zijn kracht te staan en kan zich verder ontplooien.

Naast het werken met kinderen richt speltherapie de Speelvijver zich ook op mensen met een verstandelijke beperking. Ook mensen met een verstandelijke beperking die problemen ervaren met het (verbaal) uiten van gevoelens en emoties en kunnen baat hebben bij speltherapie

Twijfelt u of speltherapie geschikt is voor uw kind of cliënt? Of heeft u andere vragen? Bel gerust voor meer informatie of stuur een mail. Het eerste kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend.

Foto's

Praktijk voor speltherapie in Ommen

Speltherapie de Speelvijver in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Begeleiding bij ziekte in het gezin
Clientgerichte psychotherapie
Echtscheidingsproblematiek
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Onverklaarbare klachten
Rouwverwerking

Werkvormen

Speltherapie

Onze locatie

Speltherapie de Speelvijver


Varsenerdijk 3 7731 PX Ommen
06 27902144 Klik om te bellen