Praktijk Vive


De Ronde 15 5683 CZ Best
06-508 37 848 Klik om te bellen

Over Praktijk Vive

Je ben hier aan het rondkijken omdat je op zoek bent naar de juiste hulp en de juiste hulpverlener. Het is mijn passie om mensen te begeleiden in hun zoektocht naar rust, een gezond en vol leven en fijne relaties. Ik ben ervan overtuigd dat je goed voor anderen zorgt door eerst goed voor jezelf te zorgen. De mens heeft alle oplossingen voor problemen al in zichzelf zitten. Bewustwording brengt je dichter bij jezelf. Waarom doe je wat je doet? Doe jij waarvoor je 'gebakken' bent? Waarom maak je deze keuzes (relatie, werk, vrienden)? Doe jij werkelijk wat je zelf wil? Samen gaan we op onderzoek uit. Jij onderzoekt, ik loop alleen een tijdje met je mee.

Praktijk Vive biedt:

- Individuele therapie (gediplomeerd contextueel therapeut)
Er wordt vooral gewerkt volgens de contextuele benadering. Deze richt zich niet alleen op het individu maar beschouwt de persoon als onderdeel van een systeem, vaak gezin. We krijgen van thuis allerlei boodschappen mee, bewust en onbewust. We kunnen hierdoor in een rol stappen (parentificatie) die onze ouders dient. Dat doen we uit liefde. Doel van de hulpverlening/therapie is inzichtelijk maken hoe patronen uit het verleden worden doorgegeven aan de huidige en toekomstige generatie. Vervolgens help ik om beter om te gaan met de problemen die daardoor kunnen ontstaan. 

- Stress en burn-out coaching (gecertificeerd, wetenschappelijk onderbouwde CSR-methode*)
* De CSR- methode pakt stressklachten en burn-out psycho-biologisch aan. Dat betekent dat je wordt gecoacht op drie niveaus: lichaam, gedrag en psyche (holistische visie).
'CSR' staat voor Chronische Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress.

- HSP begeleiding (gecertificeerd, opleiding door Prof. Dr. Elke van Hoof)
                             (gecertificeerd, opleiding door Antoine van Staveren)

- Rouwverwerking/ verliestrauma's (o.a. scheiding, overlijden, verlies baan, verlies gezondheid), Gestolde rouw (soms is een verlies zo heftig dat het gebeurde als het ware 'geparkeerd' wordt). Dit is een mooi mechanisme maar kost veel energie en je leeft het leven in een andere status, het leven overkomt je meer dan dat je het vol leeft. 

 

.

Foto's

Praktijk Vive in het kort

Behandelingen

Begeleiding bij ziekte in het gezin
Coaching
HSP, Hoogsensitiviteit “training”
Psychoanalyse
Rouwverwerking
Stress en Burnout
Systeemtherapie
Traumatherapie

Werkvormen

ACT Acceptance Commitment Therapy
Ademhalingsoefeningen
Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Opstellingen
Trauma therapie

Onze locatie

Praktijk Vive


De Ronde 15 5683 CZ Best
06-508 37 848 Klik om te bellen