Praktijk Bloei voor Beeldende Therapie


WG plein 512 1054 SJ Amsterdam
06 44842470 Klik om te bellen

Beeldende therapie; niet (alleen) praten maar doen
Schematherapie; meer grip op innerlijke dynamiek
Online Therapie; deels, helemaal of niet online

Over Praktijk Bloei voor Beeldende Therapie

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte behandeling waarbij je minder praat en meer ‘doet’. In de praktijk van Suzanne van Zutphen kan je tekenen, schilderen of ruimtelijk werken met bv klei. Dit geeft je een andere ‘taal’ om je emoties te uiten. Met vorm, kleur en symboliek geef je je onderbewuste gereedschap om zijn pijn en wijsheid te delen.

Schematherapie werkt vanuit de gedachte dat ieder mens basisbehoeften heeft, en dat je door ervaringen in het leven daar het contact daarmee deels bent kwijtgeraakt. In schematherapie ondek je jouw innerlijke dynamiek en hoe deze te transformeren naar een meer gezond evenwicht. Dit doen we met diverse werkvormen, op een ervaringsgerichte manier.

Psychische klachten gaan vrijwel altijd met veel emoties en complexe gedachten gepaard. Daarover praten kan opluchten, maar dat is niet altijd zo, of niet genoeg. Vooral als je verbaal sterk, rationeel en nuchter bent laat je niet gemakkelijk je emoties toe, laat staan dat je ze aan een ander laat zien. Of als je juist moeilijk tot woorden komt, worstelt met de taal, dan kan je met woorden niet alles tonen wat in je leeft. Schematherapie geeft een fijne kapstok een houvast om grip te krijgen op de complexiteit. Beeldende therapie leent zich goed om zichtbaar te maken, transformeren, los te laten, plek te geven. Men zegt wel eens “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Je hoeft geen ervaring te hebben met tekenen of schilderen, het gaat namelijk niet zozeer om het resultaat, maar meer om het proces en de betekenis die het voor jou heeft.

Suzanne werkt in het Nederlands en Engels, en behandeld volwassenen met depressie, angstklachten, relatiecrisis, trauma, rouw, burn-out etc. Kortdurend en langdurig, en ondersteunend aan verbale therapie. Je werkt aan bewustwording, erkenning, verwerking en acceptatie van je klachten. En aan nieuwe positieve manieren om te denken, handelen en voelen. Zo krijg je grip en vertrouwen, in jezelf en in de toekomst.

Beeldende therapie is geschikt voor alle leeftijden maar Praktijk Bloei is met name gericht op volwassenen en biedt SGGZ en BGGZ behandelingen, met elementen van CGT, AFT, IPT en schematherapie. Wilt u meer weten, neem dan gerust contact op of bezoek de website van Praktijk Bloei. Een informatief kennismakingsgesprek is gratis.

Suzanne is in 1998 afgestudeerd aan de HVU met nog altijd voortschrijdende nascholing. Suzanne is senior beeldend therapeut en senior schematherapeut.

Foto's

2022-suzanne

Behandelingen

Aandachttraining
Clientgerichte psychotherapie
Echtscheidingsproblematiek
Gedrags- en cognitieve therapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Onze locatie

Praktijk Bloei voor Beeldende Therapie


WG plein 512 1054 SJ Amsterdam
06 44842470 Klik om te bellen