Massage Mirjam


Ceintuurbaan 106 7941 LX Meppel
06 20215806 Klik om te bellen

Bewustwording van het lichaam
Intuïtieve benadering
Holistische werkwijze

Over Massage Mirjam

Welkom bij massagetherapeut Mirjam!

Shiatsutherapie, Holistic Pulsing, Chinese oliemassage, Chi Nei Tsang, Aroma Touch Techniek en gezondheidsadvies. Al mijn behandelingen staan in het teken van bewustwording; van het lichaam, van denkpatronen, van (ongezonde) leefwijzen, van geblokkeerde emoties, van spanningen...

Shiatsutherapie:

Shiatsu kan het best worden omschreven als een combinatie van acupressuur en manuele technieken. Net als bij acupunctuur heft deze techniek stagnaties op door middel van lichaamsgerichte behandelingen en manipulatie van Qi (energie). Tijdens de behandeling pas ik onder andere manuele technieken (zoals strekkingen en rotaties), drukpuntmassage en vacuüm- of warmtetechnieken (cupping en moxa) toe. Deze technieken heffen zoals gezegd stagnaties op, waardoor er een gelijke verdeling (balans) van Qi in het lichaam ontstaat en (pijn)klachten op eigen kracht worden opgelost. De behandeling kan zowel op een massagetafel of een futon (dunne matras) gegeven worden.

Holistic Pulsing:

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel. Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.

Chinese oliemassage:

Net als bij Shiatsu wordt ook bij deze massage gewerkt op de energiebanen, maar in plaats van te focussen op acupunctuurpunten 'glijden' o.a. mijn duimen over de energiebanen om bijna hetzelfde effect te kunnen behalen. Tevens wordt tijdens een oliemassage gemasseerd op de spieren en pezen om tot nog diepere ontspanning te komen.

Chi Nei Tsang:

Chi Nei Tsang is een toepassing uit het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. Deze manuele benadering biedt een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in overwegend het buikgebied op een directe, diepe én zachte manier vrij maakt.

Aroma Touch Techniek:

Bij deze doeltreffende techniek gebruik ik 8 hoogwaardige essentiële oliën en oliecombinaties die zeer goede resultaten opleveren bij vier lichaamscondities waarbij het lichaam voortdurend wordt uitgedaagd om optimaal te kunnen functioneren: stress, verhoogde toxineniveaus, ontstekingen en voor een autonoom zenuwstelsel dat uit balans is.

Foto's

Massagetherapeut Mirjam

Massage Mirjam in het kort

Behandelingen

Massagetherapie

Werkvormen

Ademhalingsoefeningen
Massage

Artikelen

De kracht van zachtheid

Als massagetherapeut behandel ik mensen met een grote diversiteit aan klachten. Waar veel mensen het lekker vinden als hun rug of schouders flink wordt losgemaakt, reageren de meeste lichamen toch beter...

Onze locatie

Massage Mirjam


Ceintuurbaan 106 7941 LX Meppel
06 20215806 Klik om te bellen