Kinderpraktijk Kirikou


Gaanderij, 5 5 7211 GC Eefde
0616179902 Klik om te bellen

Over Kinderpraktijk Kirikou

Kinderpraktijk Kirikou is een praktijk voor zowel kindertherapie of kindercoaching als voor remedial teaching/bijles.

Ik ben afkomstig uit het onderwijs en kwam erachter dat ik affiniteit heb met kinderen die om welke reden dan ook niet lekker in hun vel zitten. Het kan gaan om kinderen met een achterstand op leergebied of met kinderen die vragen of problemen hebben op sociaal emotioneel gebied. Of een combinatie van beide.

Als kindercoach of kindertherapeut ga ik uit van de kracht van kind en gezin en maak daar gebruik van om aan de slag te gaan met vragen of problemen die het kind en zijn naasten ervaren. Het kind krijgt de kans om zich te uiten op z’n eigen wijze. Ik geef de ruimte aan frustraties en negatieve gevoelens en ervaringen die het kind in de weg zitten. Daarnaast werk ik oplossingsgericht. Dus ik kijk naar wat er wel goed gaat en hoe dat versterkt kan worden. Zo kan het kind stapsgewijs positieve ervaringen opbouwen en krijgt het een positiever zelfbeeld.

Als remedial teacher kijk ik naar wat het kind wel al kan en waar het vast loopt. Soms komt een kind op school niet goed mee met lezen, spellen, rekenen of begrijpend lezen. Het kan een achterstand hebben opgelopen door ziekte of andere gebeurtenissen. Er kan sprake zijn van dyslexie of dyscalculie of concentratieproblemen. Het kind kan een beelddenker zijn en hulp nodig hebben om een aanpak te ontwikkelen die aansluit bij zijn of haar mogelijkheden en leerstijl. Ik bekijk welke werkwijze aansluit. Stapsgewijs leert het kind een handige aanpak en krijgt oefening waar nog hiaten zitten. Hierdoor krijgt het kind meer zelfvertrouwen en komt beter mee in de klas. 

Mijn missie is elk kind zijn eigen held of heldin te laten zijn. En het de eigen kracht en vaardigheden te laten ontdekken, waardoor het de lastige situatie waar het in verzeild is geraakt weer aan kan. Dit steeds zoveel mogelijk in samenspraak met de omgeving van het kind.

Foto's

Als een kind zich kan overgeven en weer vertrouwen krijgt is er een wereld gewonnen

Kinderpraktijk Kirikou in het kort

Behandelingen

Coaching
HSP, Hoogsensitiviteit “training”
Kinder-en jeugdpsychotherapie

Werkvormen

Creatieve werkvormen
Huiswerkopdrachten
Rollenspel
Speltherapie

Onze locatie

Kinderpraktijk Kirikou


Gaanderij, 5 5 7211 GC Eefde
0616179902 Klik om te bellen