Kinderbospraktijk


Borchmolendijk 1 5492 AJ Sint-Oedenrode
06 19560347 Klik om te bellen

Over Kinderbospraktijk

Kinderen kunnen niet altijd goed onder woorden brengen wat met hen gebeurt of wat hen dwars zit. Al spelend laten zij zien wat hen bezighoudt. Spelen is voor kinderen een manier om dagelijkse en bijzondere gebeurtenissen te verwerken. Het kind bepaalt in de spelkamer zelf hoe het spel wordt gespeeld. De speeltaal van het kind leer ik te begrijpen en ik reageer hier op. Zo worden problemen verhelderd of het zelfvertrouwen vergroot.

Speltherapie kan ingezet worden bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen, zoals een echtscheiding, ziekte, verlies van een dierbaar persoon, bij mishandeling of getuige zijn daarvan of als het kind gepest wordt. 

 

In het spel laat een kind zien wat dit met hem of haar doet. Als speltherapeut ben ik de objectieve waarnemer die vertaalt wat het kind dwarszit of bezighoudt. Als ouder/verzorger kun je zelf met mij contact opnemen. Het kan ook zijn dat de school of huisarts speltherapie adviseert. 

Het bijzondere van speltherapie is dat kinderen hun verhaal vertellen. En ik vind het een voorrecht dat ze het aan mij willen laten zien. 

Kinderbospraktijk in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Clientgerichte psychotherapie
Echtscheidingsproblematiek
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Onverklaarbare klachten
Rouwverwerking

Werkvormen

Speltherapie

Onze locatie

Kinderbospraktijk


Borchmolendijk 1 5492 AJ Sint-Oedenrode
06 19560347 Klik om te bellen