Joëlle Bakhuis - Praktijk de Horizon


Tuinwegje 12 3851 MK Ermelo
06 53854742 Klik om te bellen

Over Joëlle Bakhuis - Praktijk de Horizon

Ik bied individuele hulpverlening en relatietherapie. Vanuit een open en persoonlijk contact.
Veel voorkomende redenen van aanmelding zijn onzekerheid, angsten, depressie, identiteitsvragen, eenzaamheid.

Ik ben Joëlle Bakhuis, psychosociaal hulpverlener en relatietherapeut. Sinds 2006 werk ik met gezinnen en begeleid ik jongeren en volwassenen individueel. Dit doe ik met veel plezier.

Ik werk vanuit een christelijke achtergrond. Dit betekent voor mij onder andere dat ik geloof dat iedereen bijzonder en waardevol is, en dat er altijd een weg van herstel en hoop mogelijk is. Vanuit deze visie geef ik mijn hulpverlening vorm.


Therapie bij mij

Kortdurend
Gemiddeld is er in 7 gesprekken voldoende vooruitgang geboekt. Dit verschilt natuurlijk per hulpvraag.

Deskundig
Ik hanteer niet één vaste methode, maar kies uit meerdere methodieken en werkwijzes net datgene dat bij jou past. Zo duidelijk mogelijk en zo dicht mogelijk bij jouw leven. Want verandering kan alleen blijvend zijn als jij je er helemaal in kunt vinden.

Flexibel en persoonlijk
Samen bespreken we wat je zou willen bereiken en hoe de hulpverlening er uit gaat zien. Zo is het mogelijk om ‘s avonds af te spreken en bij jou thuis als dat je voorkeur heeft. Zonder rompslomp komen we snel tot de kern.


Specialisaties

Psychosociale hulpverlening
Psychosociale hulpverlening is er voor allerlei klachten, zoals onzekerheid, angsten, depressie, identiteitsvragen, eenzaamheid. De invulling van de hulpverlening kan heel divers zijn. Ik werk graag met verschillende werkvormen, bijvoorbeeld met gebruik van een boek, opdrachten voor thuis, gezinsgesprekken of partnergesprekken. Aan het eind van elk gesprek bespreken we kort hoe je het gesprek beleeft hebt en waar je thuis direct al mee aan de slag kunt.

Christelijke hulpverlening
Vanuit een christelijke visie en, als je wilt, door het geloof in God te betrekken bij de hulpverlening.
Wanneer je geen christen bent zal het geloof waarschijnlijk niet besproken worden. Ik geloof namelijk dat iedereen vrij is om zelf zijn/haar keuzes te maken en zal nooit iets opdringen of veroordelen.

LHBTI+
Ook bied ik hulpverlening rondom seksuele diversiteit en christelijke identiteit. Als christelijke homo, lesbi of bi+ is het extra belangrijk dat er deskundige begeleiding is; iemand met de juiste kennis die je begrijpt en niet direct met een (voor)oordeel klaarstaat.

Hooggevoeligheid
Hoogsensitiviteit – hooggevoeligheid- is een aangeboren eigenschap, geen stoornis. Je staat extra kwetsbaar in het leven. Daarom is het belangrijk om een expert te worden op het gebied van je eigen emoties en prikkelregulatie. Jezelf te leren kennen en herkennen wat dingen met je doen – en hoe je daar mee om kunt gaan.

Relatietherapie
Wil je graag aan jullie relatie werken, of twijfel je of deze relatie nog toekomst heeft, dan kan relatietherapie helpen. Ik bied relatietherapie volgens het EFT-model.

Foto's

Joëlle Bakhuis - Praktijk de Horizon in het kort

Behandelingen

Echtscheidingsproblematiek
EFT
Gedrags- en cognitieve therapie
Relatie- en gezinstherapie
Stress en Burnout

Werkvormen

Gesprekken
Huiswerkopdrachten

Onze locatie

Joëlle Bakhuis - Praktijk de Horizon


Tuinwegje 12 3851 MK Ermelo
06 53854742 Klik om te bellen