Inge Wijze, muziekpraktijk voor coaching, therapie en begeleiding


Goudenregenstraat 56 6921 EE Duiven
0620419202 Klik om te bellen

Over Inge Wijze, muziekpraktijk voor coaching, therapie en begeleiding

Ik ben Inge Weiss, geregistreerd muziektherapeut. Ik werk graag met kinderen (vanaf 1 jaar) en hun ouders, jongeren en volwassenen die met muziek als hulpmiddel aan problemen willen werken.

Het is niet nodig om muzikaal te zijn, vooral het spelplezier staat voorop!

Muziek spreekt een eigen taal, het zet je in beweging, brengt herinneringen naar boven en het raakt emoties. Als muziektherapeut zet ik deze taal in om samen muziek te maken of te beluisteren, zo kunnen we de problematiek helder krijgen en eraan werken.

Jonge kinderen met ontwikkelingsproblemen komen samen met hun ouders of ik bezoek hen thuis in de veilige omgeving. Oudere kinderen kunnen alleen komen, met hun ouders of in een groep, afhankelijk van de vragen en wensen. 

Ik ben gespecialiseerd in ouder-kind therapie Zing en Groei. Dit is voor jonge gezinnen (kinderen 0-5) waarbij een verstoorde interactie is tussen ouder en kind. Dat is vaak te zien aan gedragsproblemen van het kind, opvoedingsproblemen en achterstand in de ontwikkeling. Zing en Groei wordt gegeven in groepen met 3-6 gezinnen.

In muzikale opstellingen worden problemen verbeeld, door eerst muziekinstrumenten in de ruimte te plaatsen en daarna te laten klinken, aanbod is zowel in groepen als individueel. Dit is voor gezinnen, jongeren en volwassenen en bijvoorbeeld te gebruiken in een coachingstraject voor burn-out en werk-gerelateerde problematiek.

Muziektherapie is heel geschikt bij verliesverwerking voor kinderen, jeugdigen en volwassenen. Hierbij kan ook gedacht worden aan problemen die ontstaan door verlies van werk, verlies van vriendschappen, verandering door verhuizing en echtscheiding.

Inge Wijze, muziekpraktijk voor coaching, therapie en begeleiding in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Geleide fantasie
Gesprekken
Lichaamstaal
Rollenspel
Speltherapie

Groepen

Partnergroepen voor chronisch zieken
Rouwgroep voor ex-partners
Rouwgroep voor patienten en directe naasten

Onze locatie

Inge Wijze, muziekpraktijk voor coaching, therapie en begeleiding


Goudenregenstraat 56 6921 EE Duiven
0620419202 Klik om te bellen