Heel het Hart praktijk voor therapie en coaching


Bijsterveldenlaan 5 5045 ZZ Tilburg
06-48591376 Klik om te bellen

Over Heel het Hart praktijk voor therapie en coaching

Soms spelen er dingen in je leven waar je wel hulp bij kunt gebruiken. Heel het Hart biedt zulke hulp.

Als therapeut begeleid ik mensen die worstelen met vragen en problemen waar ze niet zelf uitkomen. Als loopbaancoach begeleid ik mensen die vragen hebben met betrekking tot hun loopbaan en verdere ontwikkeling  Ik doe dat met als uitgangspunt Past Reality Integration (PRI). Dat kan zijn in de vorm van therapie, maar ook in kortdurende coachingstrajecten.

Therapie laat je weer kennismaken met jezelf. Door je bewust te worden van je onbewuste reacties, kun je  patronen doorbreken en kan er van binnen uit verandering ontstaan.

Negatieve ervaringen uit het verleden, zorgen voor emotionele blokkades die in het heden voor klachten zorgen: Depressie, burnout, angst, woede, machteloosheid, verslaving, relatieproblemen. Het is tijd het verleden los te laten.

En dat kun je doen met Past Reality Integration. De methode waarmee ik je leer zélf de baas te zijn over je emoties en gedrag. Door te gaan kijken naar wat ten grondslag ligt aan dat gedrag en die emoties en dat een plek te geven in je leven.
Individuele therapie bestaat uit persoonlijke begeleiding waarbij we diepgaand zullen onderzoeken waar jouw blokkades liggen, hoe deze zijn ontstaan en vooral hoe je ze kunt ontmantelen en uiteindelijk opheffen. Daarmee wordt omgaan met wat je meemaakt in je leven verrassend minder belast!

Coaching gaat over dingen anders willen doen en ervaren. Dat kan over van alles gaan: je werk, kinderen, je relatie… eigenlijk alles waarvan je voelt dat je niet lekker in je vel zit en waar je iets aan wilt doen.

In coaching werken we samen. We onderzoeken je vraag en komen samen tot een doel wat we willen bereiken. Vervolgens gaan we aan de slag.

Ik maak in de coaching gebruik van een groot palet aan interventietechnieken, gesprekstechnieken en oefeningen.  Denk daarbij aan Kernkwadranten, Kwaliteitenspel, het Enneagram, Covey, de Big Five en nog veel meer…

Deze technieken kunnen pas echt goed aankomen wanneer jij in staat bent zo open mogelijk naar jezelf te kijken. Daarom werk ik ook in de coaching altijd vanuit Past Reality Integration, of PRI. Dat is het gedachtengoed wat ontwikkeld is door Ingeborg Bosch, waarmee je helder krijgt welke filters jij op je waarneming hebt zitten, waar die filters vandaan komen en hoe je ze kunt weghalen. Daarmee krijg je een veel helderdere blik op je mogelijkheden en zullen we effectiever zijn in het bereiken van jouw doel.

Wie ben ik?

Mijn naam is Gilbert Wind. Mijn grote passie is werken met en voor mensen. Ik breng mensen graag verder: richting een baan of uit een isolement. Of in contact met zichzelf en daardoor met hun omgeving. Naar wat ze ten diepste willen, of naar werk wat ze gewoon graag zouden willen doen. Dat doe ik vanuit een open levenshouding: ik oordeel niet. Ik onderzoek. Samen met jou. Om zo samen te komen waar je eigenlijk wilt zijn.
Ik werk vanuit mijn eigen praktijk, maar word ook ingehuurd door organisaties. Voor mijn werkwijze maakt dat geen verschil: centraal staat met wie ik werk, wat diegene wil, wat er nodig en mogelijk is. En hoe we dat gaan bereiken.

Mijn basis wordt gevormd door Past Reality Integration. Daarmee zorg ik ervoor dat ik zo open mogelijk kan kijken naar jou. En daarmee help ik jou om zo eerlijk en open mogelijk naar jezelf te kijken. Want alleen dan kunnen we reële stappen zetten en ons doel bereiken.

Wil je meer weten over PRI of over je mogelijkheden voor begeleiding neem dan contact met me op!

Foto's

Praktijkruimte Heel het Hart

Heel het Hart praktijk voor therapie en coaching in het kort

Behandelingen

Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Loopbaanbegeleiding
Stress en Burnout

Werkvormen

Ademhalingsoefeningen
Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Past Reality Integration

Onze locatie

Heel het Hart praktijk voor therapie en coaching


Bijsterveldenlaan 5 5045 ZZ Tilburg
06-48591376 Klik om te bellen