Golfbewegingen - Centrum voor Lichaamsgerichte Psychotherapie


Elperstraat 8 9443 TL Schoonloo
06-14512928 Klik om te bellen

Over Golfbewegingen - Centrum voor Lichaamsgerichte Psychotherapie

Hier vind je psychotherapie met aandacht voor de verbinding van lichaam, emoties en gedachten! Het centrum voor lichaamsgerichte psychotherapie biedt zowel individuele therapie, relatietherapie, groepstherapie, retraites en workshopsop een prachtige landelijke locatie.

Het team bestaat uit twee ervaren register-therapeuten: Regina Rauw en Jeroen Gigengack, aangesloten bij de Stichting voor Lichaamsgerorienteerde (psycho)therapie (SBLP) en geregistreerd door het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

Deze therapie brengt je direct met jezelf en je gevoelens in contact. Je komt lekkerder in je vel te zitten, krijgt weer meer energie, leert oude patronen los te laten die niet meer goed voelen en in plaats ervan keuzes te kunnen maken en beter voor jezelf te zorgen. 

In de therapie gaan wij jou begeleiden op je weg naar meer blijdschap, passie, zingeving en balans in je leven. Ondanks alle moeilijkheden gaan wij altijd op zoek naar jouw unieke kern met al jouw kwaliteiten en verlangens. Wij richten ons op het vergroten van zelfbewustzijn, het verdiepen van gevoelens en de groei van innerlijke kracht. 
In de lichaamsgerichte psychotherapie zullen wij vooral onderzoeken, wat je lichaam over jouw vraag of thema te vertellen heeft en hoe je weer bij je kracht en plezier kunt komen. Zo kan je levensenergie weer stromen en je zelfhelend vermogen komt op gang.

Het doel van de lichaamsgerichte therapie is het verminderen van psychische- en psychosomatische klachten. De cliënt wordt ondersteund op zijn/haar weg naar meer balans in hun leven, emotionele gezondheid en zingeving om zijn/haar leven vanuit verantwoordelijkheid, autonomie en verbinding te kunnen leiden.

Uitgangspunt van de lichaamsgerichte therapie is dat het lichaam de gehele persoon reflecteert en dat er een wisselwerking bestaat tussen lichaam en geest. Hiervan uitgaande is de therapie erop gericht, dat de cliënt inzicht verwerft over zichzelf – op fysiek en mentaal niveau – en op basis van dit bewustzijn draagkracht ontwikkelt voor het reguleren van emoties en verlangens.

Lichaamsgerichte therapie is geschikt voor mensen met verschillende (dreigende) klachten zoals:
Stress en burn-out, Onzekerheid, gebrek aan zelfbewustzijn; Relatieproblemen, verwerking van scheiding; Piekeren, vast zitten in negatieve gedachten; Onrust of aggresieve gevoelens; Vast zitten door verlies of traumatische ervaringen. 
Somatische klachten: rugpijn, duizeligheid, spierpijn, vermoeidheid etc.


Foto's

Regina Rauw

Golfbewegingen - Centrum voor Lichaamsgerichte Psychotherapie in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Clientgerichte psychotherapie
Echtscheidingsproblematiek
Groepstherapie
Innerlijk kind werk
Lichaamsgerichte coaching
Lichaamsgerichte therapie
Onverklaarbare klachten
Relatie- en gezinstherapie
Rouwverwerking
Stress en Burnout

Werkvormen

Ademhalingsoefeningen
Emdr
Gesprekken
Lichaamstaal
Lichaamswerk
Opstellingen
Trauma therapie

Groepen

Cursussen/ Opleidingen gericht op intuïtieve en emotionele ontwikkeling
Retraites

Onze locatie

Golfbewegingen - Centrum voor Lichaamsgerichte Psychotherapie


Elperstraat 8 9443 TL Schoonloo
06-14512928 Klik om te bellen