Fysiotherapie Enschede Centrum


Prinsestraat 22C 7513 AL Enschede
053-4341439 Klik om te bellen

Over Fysiotherapie Enschede Centrum

Jarenlange ervaring heeft ons geleerd dat lichamelijke klachten niet altijd medisch verklaarbaar zijn. Sociale omstandigheden doen een beroep op onze fysieke en psychische draagkracht en op onze emotionele belastbaarheid. Deze omstandigheden kunnen ons zodanig uit balans brengen dat er psychische en lichamelijke klachten kunnen ontstaan. WIj kijken vanuit een brede blik naar de klachten.

In de huidige maatschappij zijn veel mensen denkers geworden. Door het vele denken kan een mentale overbelasting ontstaan en dit kan leiden tot fysieke klachten. De fysieke klachten kunnen zijn: chronische (nek/rug)pijn, chronisch vermoeidheid, prikkelbare darmsyndroom, zere gewrichten (fibromyalgie), ademhalingsproblemen (hyperventilatie), hartkloppingen, hoofdpijn, slaapproblemen, duizeligheid, misselijkheid enzovoort. Al deze klachten kunnen weer invloed hebben op uw humeur zoals een kort lontje, sneller geïrriteerd zijn en minder goed met drukte om kunnen gaan.


Samen met u zoeken we naar de ontstaansfactoren en proberen we de klachten voor u inzichtelijk en hanteerbaar te maken. Het doel is dat u minder afhankelijk wordt van het medische circuit en uw zelfstandigheid behoud. Hierbij maken wij veel gebruik van de interventie haptonomie. Haptonomie betekent het contact herstellen met je lichaam.
Bewust kiezen wij voor een kleinschalige praktijk,waarbij individuele aandacht, voldoende behandeltijd en een rustige omgeving op de voorgrond staan.

 

 

Fysiotherapie Enschede Centrum in het kort

Behandelingen

Aandachttraining
Angst en PTSS
Gedrags- en cognitieve therapie
Lichaamsgerichte coaching
Lichaamsgerichte therapie
Onverklaarbare klachten
Stress en Burnout

Werkvormen

Ademhalingsoefeningen
Gesprekken
Lichaamstaal
Lichaamswerk

Onze locatie

Fysiotherapie Enschede Centrum


Prinsestraat 22C 7513 AL Enschede
053-4341439 Klik om te bellen