De Vlinder Speltherapie


Paardewei 12 4824 EH Breda
06 39628090 Klik om te bellen

Over De Vlinder Speltherapie

Speltherapie is een laagdrempelige vorm van psychotherapie voor kinderen van 3 tot 12 jaar, waarbij spel wordt gebruikt om een kind te begrijpen en op eigen kracht weer vooruit te helpen. Ook jongeren en jong volwassenen die problemen ervaren met het (verbaal) uiten van gevoelens en emoties en mensen met een verstandelijke beperking kunnen baat hebben bij speltherapie.

Volwassenen hebben geleerd dat praten kan helpen. Voor kinderen is het vaak nog te moeilijk of te bedreigend om te praten over wat hen dwars zit. Spelen is voor kinderen een natuurlijke en veilige manier om de wereld te ontdekken, om gevoelens te uiten en te verwerken. Spel is de taal van het kind. Zonder erover te hoeven praten kan een kind in zijn spel laten zien wat hem bezighoudt.

Bij Speltherapie de Vlinder kan een kind spelend vertellen waar het mee worstelt, zonder het gevoel te hebben in behandeling te zijn. Niet het probleem, de schoolprestatie of de stoornis, maar het kind staat centraal. Tijdens de therapie kan het kind gevoelens gaan herkennen en ermee leren omgaan. Gebeurtenissen krijgen een plaats en het kind kan nieuwe ervaringen opdoen, nieuwe mogelijkheden gaan ontdekken, maar ook beperkingen accepteren. Hierdoor leert het kind zichzelf steeds beter kennen en krijgt het weer vertrouwen in zichzelf.

Mijn missie is om het kind vanuit een veilige omgeving zijn eigen identiteit te laten terugvinden en te laten voelen dat het er mag zijn zoals het is. Waardoor het krachtig komt te staan en zich verder kan ontplooien.

Foto's

Speltherapeut Tamara de Bel

De Vlinder Speltherapie in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Echtscheidingsproblematiek
Gedrags- en cognitieve therapie
Innerlijk kind werk
Kinder-en jeugdpsychotherapie
Lichaamsgerichte therapie
Onverklaarbare klachten
Rouwverwerking
Stress en Burnout
Zijnsoriëntatie

Werkvormen

Ademhalingsoefeningen
Geleide fantasie
Gesprekken
Huiswerkopdrachten
Lichaamstaal
Rollenspel
Speltherapie
Werken met dromen

Artikelen

De taal van onze kinderen

Spel is leuk en ontspannend, het helpt om ervaringen te verwerken. Je gedachten, gevoelens en wensen te uiten en te experimenteren met allerlei vormen van gedrag. In mijn vorige blog schreef ik over mezelf...

Onze locatie

De Vlinder Speltherapie


Paardewei 12 4824 EH Breda
06 39628090 Klik om te bellen