Byldkreft


Goudsbloemstraat 18 3812 WX Amersfoort
0648465261 Klik om te bellen

Over Byldkreft

Somber? Blokkades? Loop je vast?

Voel je je onbegrepen, eenzaam of alleen? Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven of om voor jezelf op te komen? Heb je het gevoel dat je “vast” zit, geestelijk of lichamelijk? Voel je je soms zo ontzettend moe dat je niet meer weet hoe je alles vol moet houden? Of heb je iets meegemaakt in je leven wat je nog steeds achtervolgt? Maar wil of kun je er niet over praten? Of helpt praten je niet voldoende? Dan is beeldende therapie iets voor jou

Mijn naam is Barbera de Jong. Ik ben beeldend therapeut, ACT coach en familieopsteller. Ik richt me op jongeren, volwassenen en kinderen in Amersfoort, Utrecht en omstreken.

Doen in plaats van praten

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij de nadruk niét ligt op praten maar op doen, op ervaren. Door het maken van creatieve werkstukken met verschillende materialen ga je aan de slag met waar je last van hebt. Je ervaart op dat moment wat er gebeurt met je gevoel, je gedachten en je handelen. En werk je aan het herkennen en het doorbreken van jouw patronen.

Samen kijken we vervolgens naar wat je gemaakt hebt. Dit kan heel verrassend werken en laat vaak grote overeenkomsten zien met je gedrag en gevoelens in het dagelijks leven. Zo kan er inzicht ontstaan in waar je tegen aan loopt. 

Beeldende therapie heelt vaak op dieper niveau. Met alleen praten blijf je snel in het denken steken. Met beeldende therapie lukt het beter om bij de kern te komen omdat je door fysiek bezig te zijn direct contact maakt met je gevoel. De ervaring en het maken van een werkstuk helpen met verwerken, structureren en verhelderen van wat je tegenkomt in het creatief proces.


Voor wie?

Omdat er weinig woorden nodig zijn, is beeldende therapie heel geschikt als je moeite hebt om over jezelf of over je problemen te praten. En als je veel in je hoofd zit, of als je juist véél praat en geneigd bent om je gevoelens weg te redeneren.

Je kunt bij mij terecht met o.a. emotieregulatie problemen, faalangst, blokkades, sombere gevoelens, laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, problemen in het herkennen en aangeven van grenzen, als je moeite hebt om voor jezelf op te komen, voor rouwverwerking en voor problemen als gevolg van trauma en verlies.

Vragen?

Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Een (telefonische) kennismaking is kosteloos. En belangrijk omdat de juiste "klik" er voor een groot deel voor zorgt dat de therapie slaagt. Dus, wil je meer weten, heb je vragen; mail, app, of bel me gerust.

Foto's

Byldkreft in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Beeldende therapie
Coaching
Rouwverwerking
Systemisch werk
Traumatherapie

Werkvormen

ACT Acceptance Commitment Therapy
Beeldende therapie
Opstellingen

Artikelen

ACT: Een nieuwe vorm van gedragstherapie gericht op acceptatie van emoties, gedachten en ervaringen

Negatieve gedachten, blokkades: niets helpt om het te stoppen “Ik voel me doorlopend moe, somber, ik ben echt niet gelukkig. Ik heb pijn in mijn lijf, vooral mijn rug en schouders voelen aan als...

Onze locatie

Logo Byldkreft

Byldkreft

Byldkreft


Goudsbloemstraat 18 3812 WX Amersfoort
0648465261 Klik om te bellen