Byldkreft


Goudsbloemstraat 18 3812 WX Amersfoort
06 48465261 Klik om te bellen

NEI therapie - pak je blokkades aan
Lange praatsessies zijn niet nodig
Zowel face to face als online mogelijk

Over Byldkreft

Somber? Blokkades? Loop je vast?
Voel je je onbegrepen, eenzaam of alleen? Vind je het moeilijk om je grenzen aan te geven of om voor jezelf op te komen? Heb je het gevoel dat je “vast” zit, geestelijk of lichamelijk? Heb je lichamelijke klachten en kom je daar maar niet van af? Voel je je soms zo ontzettend moe dat je niet meer weet hoe je alles vol moet houden? Maar wil of kún je er niet over praten of helpt praten je niet voldoende? Ik kan je verder helpen.

Waar kan ik je bij helpen?
Je kunt bij mij terecht met uiteenlopende problemen zoals: faalangst, blokkades, sombere gevoelens, weinig zelfvertrouwen, gevoelens die je overspoelen, laag zelfbeeld, problemen in het herkennen en aangeven van grenzen, voor rouwverwerking, als je het gevoel hebt je draai niet te kunnen vinden in het leven, etc. Maar ook kan ik je helpen met lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, nekpijn, allergieën, spanning of burnout klachten.

Hóe kan ik je helpen?
Iedereen herkend wel het gevoel van “verdwaald” zijn. Soms ben je éven verdwaald, soms kun je echt goed de weg kwijt zijn. Dat kan verwarrend, frustrerend of eenzaam aanvoelen. Ik help je graag met het terugvinden van jouw weg naar huis, door een tijdje met je mee te lopen. Op een praktische manier, met twee benen op de grond.

In mijn benadering maak ik gebruik van NEI therapie, Beeldende therapie en ACT coaching. Ik kijk op een systemische manier naar dat wat zichtbaar wordt. Ik ga ervan uit dat elk gedrag een functie heeft en een symptoom is voor iets wat op dieper niveau in disbalans is.

Deze disbalans wordt zichtbaar in de bovenlaag in de vorm van dat waar je last van hebt. Samen met jou "kijk" ik naar waar jouw blokkades liggen. Door deze te onderzoeken, ontdekken we waar deze blokkades symbool voor staan en wat er achter ligt aan ruimte. Zo ontstaat er (weer) contact met jezelf. Ik help je graag om inzicht te krijgen in dat wat je "vast" zet in je leven. Ik maak je bewust van wat je wél en wat je niet kunt veranderen. Elke sessie is maatwerk. Ik kijk wat jij nodig hebt en pas daar mijn therapie op aan.

---------------------------------

NEI Therapie
NEI is een afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte emoties en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen.

NEI is een eenvoudige manier om dingen waar je niet bewust van bent, bewust te maken. Soms vergeten we wat we hebben meegemaakt of stoppen we het weg. Deze herinneringen en emoties zitten in ons onderbewustzijn. Als ze niet verwerkt worden, kan dit zorgen voor een verschil tussen wat we bewust en onbewust voelen. Hierdoor kunnen problemen krijgen, wat stress kan veroorzaken. Stress kan dan weer effect hebben op ons lichaam. Emoties die we niet verwerken, blijven ons onbewust beïnvloeden.

Met NEI help ik je om de oorzaak van je problemen te vinden en de balans te herstellen. Dat kan soms heel ver terug ontstaan zijn.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je moeder zwanger van jou was en tijdens de zwangerschap heel veel stress heeft ervaren. Die stress kan bij jou terecht gekomen zijn via de navelstreng. Die stress heeft dan helemaal niets met jou te maken, maar dat besef je je niet als zo’n klein mensje. Je kunt niet anders dan die stress, de emoties die daarmee gepaaprd gaan, als van jezelf ervaren. Niet bewust, maar onbewust. En dat kán ertoe leiden dat je met veel stress ter wereld komt wat weer invloed kan hebben op je verdere leven. Deze onbewuste opgeslagen stress kan zich uiten in klachten zoals "niet kunnen ontspannen", "altidj aan staan", of bijvoorbeeld "het gevoel het nooit goed te doen".

De kracht van NEI is dat je snel tot de kern van het probleem komt. NEI sessies zijn maar zelden sterk emotioneel. Juist om die redenen ervaren mensen NEI therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkades/problemen een mooie methode.

Dieren
NEI therapie werkt ook heel goed bij dieren. Denk bijvoorbeeld aan problemen als ineens in huis plassen, zich terugtrekken, heel veel krabben, plotseling erg schrikkerig zijn, lusteloos gedrag, niet bij andere dieren willen staan, bijten, etc.

Hoe ziet een sessie eruit?
Een NEI sessie kan face to face, online via Zoom of via foto plaatsvinden. Online en via foto is even krachtig als een face tot face contact. Kinderen tot 13 jaar en dieren test ik altijd online van foto. Een sessie duurt ongeveer 75 – 90 minuten.

------------------------------

Beeldende therapie
Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapievorm waarbij de nadruk niét ligt op praten maar op doen, op ervaren (zie voor meer informatie mijn website). Omdat er weinig woorden nodig zijn, is beeldende therapie heel geschikt als je moeite hebt om over jezelf of over je problemen te praten. En als je veel in je hoofd zit, of als je juist véél praat en geneigd bent om je gevoelens weg te redeneren.

----------------------------


Familieopstellingen
Een familieopstelling kan helpen bij klachten die je al langer hebt of die steeds terug blijven komen. Bij jezelf of bij je kinderen. Op privé -en werkgebied. Het kan duidelijkheid geven in zaken waar je het antwoord niet op hebt.

Vaak heb je al van alles geprobeerd om het probleem, de klacht of de blokkade aan te pakken. Als je last van bepaalde dingen blijft houden, dan kan het veel opleveren om dieper onderzoek te doen. En naar de oorsprong van het probleem te kijken. Een familieopstelling is een zeer krachtig middel om tot de kern te komen van een probleem of blokkade.

Vragen?
Neem gerust vrijblijvend contact met me op. Een (telefonische) kennismaking is kosteloos. En belangrijk omdat de juiste "klik" er voor een groot deel voor zorgt dat de therapie slaagt. Dus, wil je meer weten, heb je vragen; mail, app, of bel me gerust.

Foto's

Praktijkruimte

Byldkreft in het kort

Behandelingen

Angst en PTSS
Beeldende therapie
Blokkades
Clientgerichte psychotherapie
Coaching
Ik ben niet goed genoeg
NEI therapie
Onverklaarbare klachten
Rouwverwerking
Systemisch werk

Werkvormen

ACT Acceptance Commitment Therapy
Beeldende therapie
NEI therapie
Opstellingen

Artikelen

ACT: Een nieuwe vorm van gedragstherapie gericht op acceptatie van emoties, gedachten en ervaringen

Negatieve gedachten, blokkades: niets helpt om het te stoppen “Ik voel me doorlopend moe, somber, ik ben echt niet gelukkig. Ik heb pijn in mijn lijf, vooral mijn rug en schouders voelen aan als...

Onze locatie

Logo Byldkreft

Byldkreft

Byldkreft


Goudsbloemstraat 18 3812 WX Amersfoort
06 48465261 Klik om te bellen