Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Werken met verhalen in dramatherapie. Samen met de client op zoek naar een nieuwe identiteit.

Ieder mens heeft een eigen verhaal dat is ontstaan vanuit zijn geschiedenis, gebeurtenissen en labels van anderen. Dagelijks wordt dit verhaal beinvloed door nieuwe ontwikkelingen, andere mensen, de media. Wanneer mensen vastlopen in hun verhaal zien ze vaak alleen nog de negatieve kanten. Zo ontstaat er een probleemverhaal waardoor mensen niet meer vooruit kunnen. Narratieve therapie koppelt het probleem los van de persoon waardoor er weer ruimte komt om samen op zoek te gaan naar een nieuw, passsend verhaal.

In dit artikel wordt beschreven hoe je verhalend kunt werken dramatherapie. Werkvormen uit het narratieve en beeldende vakgebied worden gecombineerd met dramatherapie. Samen met de client gaat de therapeut samen op zoek naar een verhaal dat niet uitgaat van het probleemverhaal, maar dat gebaseerd is op de kwaliteiten en sterke kanten van de client.

Dramatherapie en narratieve therapie maken allebei gebruik van verhalende werkvormen, ze vullen elkaar in de praktijk mooi aan en versterken elkaar.

Ben je geinteresseerd in dit artikel en wil je dit verder lezen? Kijk dan op mijn website voor de link naar het volledige artikel. hanneihlen.nl/over- mij/over hanne- ihlen

Op May 22, 2017