Vind jij mijn papa lief?

Het stel was snel gaan samen wonen na de scheiding van mevrouw. Mevrouw had 2 kleine kindjes en was een lieve man tegen het lijf gelopen. De scheiding van mevrouw verliep wat onrustig, de vader stond af en toe dronken op de stoep bij moeder en kon dan wat dreigende taal uitslaan.

Maar voor de kinderen was hij goed, en hij dronk nooit als de kinderen bij hem waren. De kinderen vonden het ook fijn om naar papa te gaan. Moeder had ook bezworen dat (ondanks het gedrag van haar ex-man tegenover háár) zij hem nooit haar kinderen zou ontnemen.

De nieuwe vriend van moeder was niet bepaald gecharmeerd van de natuurlijke vader van de kinderen. Dat gebonk op de ramen van die dronken ex-partner was nou niet bepaald leuk. Hij snapte wel dat de vader een rol moest hebben, maar soms kon hij hem wel schieten.

De kinderen werden door papa op zondag teruggebracht op de afgesproken tijd en kwamen binnen. Het zoontje ging op de bank zitten, met zijn duim in de mond. Hij keek de nieuwe vriend aan en vroeg: “vind jij mijn papa lief?”. En voor hij kon antwoorden had het manneke al gezegd: “Mijn papa vind jou niet lief….”

Hij moest wel even slikken want van binnen werd hij boos, maar hij begreep onmiddellijk dat het belangrijk was om te zeggen: “ja hoor, ik vind jouw papa best wel lief”.

Als stiefouder moet je vaak boven jezelf uitstijgen en belangen van de kinderen voor laten gaan.

Mw. N. Timmermans-van de Kamp

Interpunctie

Op December 5, 2016