Papa laat alles op zijn beloop (over een kortdurende stiefgezinsituatie)

Marieke leerde John kennen op een feestje. Ze gingen vrij snel samen wonen. Het bleek dat John al een eerdere relatie had gehad, waaruit twee kinderen waren geboren. John had geen contact met de kinderen toen Marieke hem leerde kennen. Marieke stimuleerde hem contact op te nemen met zijn ex-vrouw en zo het contact met zijn kinderen te herstellen. Ze waren 5 en 7 jaar en waren blij eindelijk ook papa weer eens te zien. De jongste kende hem amper. Zijn ex-vrouw was blij dat hij contact met hen zocht.

Eén keer per 14 dagen kwamen de kinderen in de weekends logeren in het kleine huisje van Marieke. Er was geen ruimte voor een eigen kamer, ze moest haar kleding telkens aan de kant schuiven, de strijkwas opzij zodat de kinderen in bed konden.

In de weekends dat de kinderen er waren liet John alles op zijn beloop. Marieke hielp de kinderen met aan- en uitkleden, deed spelletjes en verzon activiteiten voor dat weekend. John zat vooral op zijn I-Pad te spelen. Ze voelde zich echt “stiefmoeder” want uiteindelijk deed zij alles wat er met de kinderen wat er moest gebeuren en papa deed niks.

Marieke begon steeds meer op te zien tegen de weekends met de kids, en gaf aan dat ze het volgende weekend met een vriendin op stap zou gaan. Het huis was te klein. Ze kon hem toch niet alleen laten met de kinderen. Ze besefte dat hij niet echt voor zijn kinderen koos. Zij had destijds gekozen voor zijn kinderen, niet hij.

Het weekend dat zij wegging met haar vriendin, belde hij zijn ex-vrouw op. Hij kon de kinderen dit weekend niet ophalen. Hij had het te druk, had hij gezegd. Toen Marieke terugkwam en hoorde dat de kinderen dit weekend niet geweest waren, wist zij genoeg. Met deze man wilde zij geen kinderen. Hij zou geen vinger uitsteken als zij ooit samen kinderen zouden krijgen.

Het duurde niet lang meer tot Marieke de relatie verbrak. De kinderen zagen papa niet meer.

Op July 11, 2014