De kracht van Reiki

Het overkomt me nogal eens. Pijn in m’n knieën, in m’n ellebogen, m’n nek en schouders. Nu ben ik ervan overtuigd dat fysieke pijn een gevolg is van emotionele pijn en ik probeer dan ook altijd te kijken naar wat de oorzaak zou kunnen zijn. Zo ook laatst.

Met een flinke pijn in m’n linker knie ga ik m’n hond Dosha uitlaten, maar hoe langer ik loop, hoe vaster m’n knie gaat zitten. Eenmaal weer thuis voel ik me intens verdrietig, alleen weet ik niet waarom. Ik probeer er met mijn denken achter te komen, maar dat lukt natuurlijk niet. Dus leg ik mijn been op de schoot van m’n lief en zij legt haar hand op mijn knie en stuurt er energie naar toe. Ik heb zelf Reiki 1 en 2 gedaan en ken de helende werking van energie, maar het verbaast me toch weer als ik ineens weet waar de pijn mee te maken heeft.

Verdriet

Het is een intens verdriet om m’n dochter. M’n tranen komen van diep. Het doet mij vreselijk verdriet als ik me in haar inleef. Niet in staat zijn om voor je eigen kindjes te zorgen. Ze worden zelfs bij je weg gehaald. Je kunt ze maar af en toe zien. Het lijkt alsof de hele wereld tegen je is. Wat doet het pijn dat dit mijn kind overkomt.

Ik kan haar niet helpen, vroeger niet en nu niet. Ik heb het wel geprobeerd, maar het heeft me uitgehold. Te lang ben ik over mijn grenzen gegaan. Daar ben ik nu mee gestopt, maar ik ben nog wel heel goed in het niet voelen van mijn verdriet, van mijn pijn en dat zoekt dan z’n weg in mijn lijf. En in dit geval, in mijn knie.

Boosheid

De Reiki stroomt nog steeds en langzaam ebt de pijn in m’n knie weg en dan word ik zo ontzettend boos (wat voor mij heel bijzonder is). Ik schop en sla tegen de bank. ‘Dit had nooit allemaal met haar mogen gebeuren.’ ‘Ik deed wat ik kon, maar heb zo vaak de plank misgeslagen.’ ‘Een kind van de rekening is ze.’ ‘Het is niet eerlijk.’ Ik houd ziels veel van haar, maar kan haar niet bereiken en dat doet pijn.

Dan ontstaat er een gevoel van ruimte in mijn knie en de pijn is over. M’n verdriet en de boosheid zakken weg en ik word weer rustig.

Op July 21, 2013